Flow yoga lessen

Het Yoga Lifestyle Center biedt verschillende yogalessen aan en hoewel de lessen verschillen in tempo en intensiviteit, worden ze allemaal altijd afgesloten met een heerlijke ontspanning/meditatie. Na de welverdiende rust kun je weer flexibel en ontspannen naar huis. Zodoende kun je energiek de dag beginnen of lekker slapen aan het einde van de dag.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga bestaat uit vaste series houdingen die ontwikkeld zijn door Sri Krishnamacharya en Pattabhi Jois. De vaste structuur van deze intensieve les geeft je de mogelijkheid om het denken totaal los te laten en compleet op te gaan in de flow. Ashtanga yoga is ook de filosofie van het achtvoudige pad die wordt omschreven in de Yoga Sutra’s van Patanjali en die ook zeker in acht genomen dient te worden tijdens de beoefening. Dat Ashtanga yoga naast afzien en door het stof gaan, tevens liefdevol en therapeutisch is heb ik ervaren in de Training die ik volgde bij Manju Jois (de zoon van).

Dynamic Flow yoga

In deze dynamische les worden yogahoudingen vloeiend achter elkaar uitgevoerd. Bij het samenstellen van de serie laat ik me inspireren door muziek. Hierdoor ontstaat een creatieve sequence die we gedurende de cursus herhalen. Elke sequence heeft een eigen piekhouding, waar we de hele cursus de tijd voor nemen om naartoe te werken. Door de dynamiek en de herhaling zul je steeds meer uit je hoofd gaan, waardoor je meditatie in beweging ervaart, de flow!

Easy Flow yoga

Deze les is ontwikkeld als lichtere variant van de Vinyasa yoga en dat maakt het zeer geschikt voor beginners die kracht, flexibiliteit en balans willen opbouwen. In de les krijg je de houdingen uitgebreid uitgelegd met verschillende opties, zodat je ze kunt uitvoeren op je niveau van dit moment. Daarbij leer je wat je kunt doen om dieper in een houding te komen en om sterker te worden. De adem speelt hierbij een onlosmakelijke, ondersteundende rol. Door de uitgangspunten te respecteren zul je uiteindelijk meer bereiken met de houdingen op zowel lichamelijk als energetisch vlak.

Gentle yoga icoontje-halo

Gentle yoga is een zeer rustige yogavorm die ik ontwikkelde toen ik als beginnende Vinyasa yoga docent steeds onbedoeld belandde voor groepen ouderen. Daardoor kreeg ik te maken met yogi’s met versleten knieën of nieuwe heupen, stijfheid en allerlei andere ongemakken, waardoor ze niet meer zo vlot van de ene in de andere houding komen. Inmiddels geef ik de lessen al bijna 10 jaar en kan ik me geen dankbaarder doelgroep voorstellen dan deze doorzetters die fit blijven met yoga. Iedere les heeft een ander thema, waarmee ik de yogafilosofie integreer in de les door middel van creatieve oefeningen, ademhalingstechnieken, mantra’s en uiteraard yogahoudingen. Door de filosofie op deze manier te oefenen kun je het makkelijker meenemen in je dagelijks leven.

Vinyasa yoga

Bij Vinyasa yoga wordt een serie houdingen achter elkaar uitgevoerd op het ritme van de adem. Houd je van een intensieve workout en hard werken? Dan zal deze les je aanspreken. In de bewegende meditatie van Vinyasa yoga zul je naast de fysieke workout mentale processen doormaken, die je inzicht, balans en ontspanning geven. Vinyasa yoga is een vrije interpretatie van Ashtanga yoga en wordt ook wel Poweryoga genoemd. Waar in Ashtanga yoga de ene houding altijd na een andere volgt, wordt er in Vinyasa gehusseld, gespeeld en herhaald.

Zeer rustige les, geschikt voor ouderen die fit willen blijven en beginners.
Genieten van een milde flow, klein beetje yoga ervaring gewenst
Intensieve yogales met uitdaging, voor ervaren yogi’s
Intensief en uitdagend, ervaring met yoga en goede conditie gewenst

Kijk hier voor de roosters:

Rooster Taco Mesdagstraat (Schildersbuurt) te Groningen
Rooster Regattaweg (Oosterhoogebrug) te Groningen
Rooster online