Yoga Lifestyle Manifest

Wij yogadocenten demonstreren op zaterdag 10 april in Groningen om aandacht te vragen voor onze branche. In stilte zullen we laten zien en voelen waar we voor staan en daarom mediteren wij zittend en/of in beweging. Met dit manifest zal ik onze betoging van mijn kant toelichten.

Wij zijn ervan overtuigd dat lichaamsbeweging, yoga(filosofie), bewustzijn en een gezonde leefstijl nodig zijn om mensen fysiek en mentaal gezond te houden, maar op dit moment worden we belemmerd in ons werk. Zo ernstig zelfs dat er yogastudio’s omvallen. En dat terwijl yoga juist NU ontzettend hard nodig is.

Het belang van yoga.

Vooral het mentale belang van yoga is bij veel mensen niet bekend en wil ik bij deze benadrukken. Doordat yoga op dit moment wegvalt voor veel mensen, vervallen velen in somberheid en eenzaamheid en steken oude psychische klachten weer de kop op. Om de grote druk bij de GGZ weg te halen is het van belang dat yogascholen zo spoedig mogelijk weer open kunnen.

Daarnaast is het zo dat bewustzijn noodzakelijk is als we werkelijk iets willen doen aan onze gezondheid en aan een beter leefklimaat. En dit is precies waar yogadocenten en de mensen die door yoga zijn aangeraakt experts in zijn, bewustzijn creëren. Het is de eerste stap die nodig is om weer te leren genieten van wat de aarde en het leven ons te bieden hebben, in plaats van door te gaan met de tot normaal verheven overconsumptie.

Dat het virus is ontstaan op een verderfelijke plek op aarde negeren we. Dat het vervolgens overal in de wereld opvallend vaak toeslaat op de plekken waar dieren worden mishandeld en gedood, nemen we voor lief. We gaan door met ons geweld en sluiten onze ogen. Het virus is de vijand en wij spelen voor God. Paniek en angst slaan toe en worden schaamteloos gevoed door onze overheid en hun raadgevers. Zonder enige terughoudendheid wordt er gezegd dat we ertegen zullen vechten. We zien de bedrijven die veel verstand hebben van vaccins maken als onze enige weg naar vrijheid. Terwijl de kennis van vrijheid en het pad daarnaartoe een hele andere tak van sport is, waar yogadocenten je veel over kunnen leren.

Wij hebben kennis vergaard van de ware natuur, van wie wij zijn en dat willen wij graag overdragen. Wij geloven dat het pad van geweldloosheid een vruchtbare weg is om gezond te worden en in vrijheid te leven en daarom demonstreren wij in stilte. Niet omdat er hoop is dat wij de aarde kunnen redden, maar omdat wij hoop hebben dat wij gered kunnen worden als we ons bewust worden van wat wij doen.

De demonstratie vindt plaats op zaterdag 10 april 14:00 – 15:00 uur op de Grote markt in Groningen. We komen samen (in stilte en inachtneming van 1,5 m afstand) om te bewegen en/of zittend mediteren.
Ben je yogi en wil je meedoen? Mail dan naar info@yogalifestylecenter.nl

Namasté, Tineke