Yoga basiscursus

‘If the foundation is firm, the building can withstand calamities. The practice of yoga is the foundation so that the self is not shaken under any circumstances.’ B.K.S. Iyengar

De yoga basis cursus is gericht op de techniek van de yogahoudingen, zodat je op een veilige en zelfverzekerde manier je yogabeoefening kunt beginnen of voortzetten. Maak kennis met de basishoudingen en de ondersteunende ademtechniek. Ook alternatieven bij stijfheid of blessures komen aan bod. Vanuit de juiste intentie versterk je je spieren en word je leniger.

Waarom deze basiscursus?

Tineke’s yogalessen kenmerken zich door de flow. Dat wil zeggen dat je door de bewegende meditatie los komt van het denken en opgaat in het voelen. De flow yogalessen zorgen daarmee voor een wekelijks opschonen van de rommel in je hoofd en dat maakt rustig en tevreden.

Als je voor het eerst in aanraking komt met (flow) yoga is natuurlijk alles nieuw en dan is het knap lastig om de flow te ervaren. In tegenstelling tot de flow yogalessen nemen we hier de tijd om een houding uit te diepen en de uitgangspunten ervan te begrijpen. Deze kennis geeft je de mogelijkheid om je eigen aanpassingen te doen met behulp van props, waardoor je leert de houdingen te verdiepen. Ook gevorderde yogi’s kunnen op deze manier leren waar de ruimte zit om krachtiger en flexibeler te worden.

Tijdens deze lessen is ruimte voor individuele aandacht en vragen. Daarnaast gebruiken we de wand en elkaar om de houdingen uit te kunnen voeren of te verdiepen. Vanwege deze interactie zijn deze lessen uitsluitend op locatie te volgen.

Start Feerwerd (d’Olle Schoul):
Dinsdag 17 mei 18:30 – 19:40 uur

Start Groningen (Smederij in den Hanekamp):
Woensdag 18 mei 18:30 – 19:40 uur

Cursusprijs €107,50 (10 lessen)