Ashtanga yoga op zondag

Ashtanga yoga bestaat uit een vaste serie houdingen die je in volgorde uitvoert op het ritme van je adem. De serie is samengesteld door Pattabhi Jois en zijn leraar T. Krishnamacharya. De vaste structuur van deze intensieve les geeft je de mogelijkheid om het denken totaal los te laten en compleet op te gaan in de flow. Naast een flinke fysieke workout is Ashtanga yoga liefdevol en therapeutisch heb ik ervaren in de Training die ik volgde bij Manju Jois (de zoon van).

Ashtanga yoga is ook de filosofie van het achtvoudige pad die wordt omschreven in de Yoga Sutra’s van Patanjali en die ook zeker in acht genomen dient te worden tijdens de beoefening. Een led class (geleide les) wil zeggen dat de serie wordt begeleid door een docent. Deze loopt rond in plaats van houdingen voor te doen, immers de serie is altijd hetzelfde, en begeleid studenten door manuele adjustments uit te voeren. Bij juiste adjustments verneem je waar de houding hoort te strekken en kom je dieper in de houding.

Om deze les te kunnen volgen is het van belang dat je bekend bent met zonnegroeten, ujjayi adem en de transitie tussen de houdingen: vinyasa.

Data: Zondag 4 en 25 september, 16 oktober, 6 en 27 november
Tijd: 11:30 – 12:45 uur
Kosten: €53,75
Locatie: Yogastudio Smederij in den Hanekamp
 
Ashtanga yoga