Ashtanga Yoga Zomer Intensive

Dompel je een week lang onder in Ashtanga yoga en ervaar de krachtige werking van de primary series.

Inmiddels zijn de Ashtanga yogacursussen alweer in volle gang en het enthousiasme voor deze helende vorm van yoga groeit. Omdat ik heel graag de lessen van mijn favoriete yogavorm verder uitbreid, bied ik deze zomer een Ashtanga Yoga Intensive aan.

Wat leer je in deze Ashtanga Yoga Intensive?

Na deze intensive zul je in staat zijn de reeks houdingen op je eigen manier en tempo uit te voeren die voor jou prettig is om vol te houden. Iedere dag is er na de beoefening ruimte om vragen te stellen over de houdingen, de adem en de overgang tussen de houdingen. Je leert Ashtanga yoga vooral door het te doen en te voelen en je leert ván Ashtanga yoga door open te staan en de filosofie van het 8-voudige pad  mee te nemen in je beoefening. Lees hierover in het blog dat ik daarover schreef.

Wat is er helend aan Ashtanga yoga?

Manju Jois leerde me de werking van de ‘healing hands’. De manuele adjustments geven je verlichting en richting. Ze zijn puur om je te ondersteunen en niet zo zeer om je te corrigeren.
Daarnaast kom je door het uitvoeren van een vaste serie houdingen in een ritme, waardoor je heel dicht bij jezelf komen en kunt blijven. De flow die je dan ervaart haalt je even uit je dagelijkse beslommeringen en brengt de geest tot rust. En als laatste verbetert
deze intensieve vorm van yoga niet alleen lenigheid, balans en kracht, maar ook nog eens je conditie.

Mijn achtergrond in Ashtanga yoga

Naast de teacher trainingen bij Manju Jois, volgde ik trainingen bij verschillende andere gerenommeerde Ashtanga yoga docenten waaronder David Swenson, Gregor Maehle en Kino McGregor. Mijn allereerste yoga ervaring was zelfs een proefles Ashtanga yoga op een Open Dag van de Poweryoga school in Groningen. Dat is alweer ca. 17  jaar geleden. Ik vond het meteen fijn dat de docente (Esther Chang) langsliep en me echt zag. Ze gaf me niet te veel en ook niet te weinig aandacht om de houding op een goede manier te kunnen uitvoeren. Dat is de kunst van doceren wat mij betreft. Een hele klas in het ritme houden en tegelijk individueel aandacht geven.

Voor wie is deze intensive?

Deze week is geschikt voor iedereen die (een beetje) bekend is met Ashtanga of Vinyasa yoga en die wil weten hoe het voelt om een eigen practice op te bouwen. Je hoeft er dus niet goed in te zijn. Nieuwsgierig zijn en open staan is goed genoeg. Twijfel je nog? Neem gerust contact op.

Wanneer, waar en hoe?

Datum: Zondag 6 t/m zaterdag 12 augustus 2023
Dagelijks: 9:00 – 10:45 uur
Locatie: Stadspark
Prijs: €135,-
Er is plek voor maximaal 8 mensen.