Mindfulness Training

Er is elk ogenblik maar één moment. Dit moment. Nu.
Wil jij leren om je leven bewuster te (be)leven?

‘A day of mindfulness is a celebration of life’
– Thich Nhat Hanh

Wat is mindfulness? 

Mindfulness is een manier van zijn. Het is een manier om je aandacht bij iets te houden en het bewustzijn dat ontstaat door dat op die manier te doen. Het is jezelf toestaan te zijn waar je al bent en moment na moment vertrouwder te raken met wat je echt ervaart. Je probeert niets te bereiken, maar ontspanning, gelijkmoedigheid en welbevinden kunnen allemaal vanzelf ontstaan wanneer we met heel ons hart alert en aanwezig zijn. 

Definitie Mindfulness Jon Kabat-Zinn:

(de grondlegger van de mindfulness training) 

‘Mindfulness is (het resultaat van) het doelbewust aandacht geven aan het huidige moment
op een niet-oordelende manier alsof je leven ervan afhangt… (= gewaarzijn)’.

Waarom zou je mindfulness training gaan volgen?

Mindfulness training is jezelf de kans gunnen om anders met jezelf en (de situaties in) je leven te leren omgaan!

De ontwikkeling van mindfulness kan tot ontspanning, kalmte en inzicht in jezelf leiden.
Bewustzijn (bewust ‘zijn’) kan een bron van positieve energie vormen voor heling en zelfkennis.
Je kunt patronen van jezelf ontdekken en daardoor bewustere keuzes maken in je leven.

De effecten van mindfulness zijn ook wetenschappelijk bewezen. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkiger, meer ontspannen en gezonder zijn na het volgen van een 8-weekse mindfulness training. Ze ervaren minder stress, minder spanning en minder onrust. Ze denken minder negatief en piekeren minder. Mindfulness heeft positieve effecten op geheugen, concentratie- en leervermogen, herstel na ziekte, fitheid en zelfvertrouwen. Mindfulness verhoogt het algehele gevoel van tevredenheid en geluk.

Op diverse websites zijn overzichten te vinden van de bovengenoemde onderzoeksresultaten naar mindfulness, zoals bijvoorbeeld:

https://aandachttraining.info/mindfulness-waarom-werkt-het.html

https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/onderzoek/

http://www.instituutvoormindfulness.nl/opleiding-tot-trainer-mbsr-mbct/over-mindfulness

Wie is Kyra? 

Vanaf het begin is Kyra verbonden aan de Yoga Lifestyle Center als ‘specialist’ in het team op het gebied van psychotherapie. Daarnaast is ze nu in opleiding tot mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness (IvM). Deze extra kwalificatie maakt haar inzet nog breder, wat past bij haar veelzijdige persoonlijkheid. Haar authenticiteit en levendigheid zijn kwaliteiten die ze inzet in haar werk, zowel als psychotherapeut als mindfulness trainster. Ze heeft een open, spontane uitstraling en herkent de thema’s waar we allemaal als mens mee kunnen worstelen; de oordelen, zelfkritiek, twijfel en onzekerheid. Juist vanuit (h)erkenning wil ze zich verbinden en anderen inspireren vanuit haar achtergrond als psycholoog, docent en yoga-beoefenaar. Ze weet dat er constant beweging is, in de geest, in het lichaam, in het leven… en wil jou ertoe bewegen daar bij stil te staan en bewuster te worden. Soms serieus, soms speels en met humor, maar altijd eerlijk en met aandacht, op een respectvolle, vriendelijke manier. Dat is ook waarover mindfulness gaat: alles mogen ervaren, de (zin)volheid of soms (stille) leegte van het leven, precies zoals het is!

Wees welkom met alles wat je bent!

Informatie: info@zinvoel.nl