Flow yoga lessen

Het Yoga Lifestyle Center biedt verschillende flow yoga lessen aan en hoewel ze verschillen in tempo en intensiviteit, eindigen ze altijd met een heerlijke ontspanning/meditatie.

Ashtanga yoga

Naast een intensieve yogales betekent Ashtanga yoga de filosofie van het achtvoudige pad. Deze filosofie nemen we ook zeker in acht tijdens de beoefening. Hierdoor kunnen we de voordelen van yoga meenemen in je dagelijks leven en bovendien blessures voorkomen. Dat Ashtanga yoga naast afzien en door het stof gaan tevens liefdevol en therapeutisch is, heb ik ervaren in de Training die ik volgde bij Manju Jois.

Dynamic Flow yoga

In deze dynamische les worden yogahoudingen vloeiend achter elkaar uitgevoerd. Bij het samenstellen van de serie laat ik me inspireren door muziek. Hierdoor ontstaat een creatieve sequence die we gedurende de cursus herhalen. Elke sequence heeft een eigen piekhouding, waar we de hele cursus de tijd voor nemen om naartoe te werken. Door de dynamiek en de herhaling zul je steeds meer uit je hoofd gaan, waardoor je meditatie in beweging ervaart, de flow!

Easy Flow yoga

Deze lichtere vorm van de Vinyasa yoga maakt de les zeer geschikt voor beginners die kracht, flexibiliteit en balans willen opbouwen. In de les worden verschillende opties aangereikt, zodat je de houdingen kunt uitvoeren op de manier die op dit moment het beste past. Daarbij leer je wat je kunt doen om dieper in een houding te komen en om sterker te worden. De adem speelt hierbij een onlosmakelijke, ondersteundende rol. Vanuit de juiste intentie versterk je je spieren en word je leniger.

Gentle yoga icoontje-halo

Gentle yoga is een zeer rustige yogavorm die ik ontwikkelde toen ik als beginnende Vinyasa yoga docent steeds onbedoeld belandde voor groepen ouderen. Hier kreeg ik te maken met yogi’s met versleten knieën of nieuwe heupen, stijfheid en allerlei andere ongemakken, waardoor ze niet meer zo vlot van de ene in de andere houding komen. Iedere les heeft een ander thema, waarmee ik de yogafilosofie integreer in de les door middel van creatieve oefeningen, ademhalingstechnieken, mantra’s en uiteraard yogahoudingen. Door de filosofie op deze manier te oefenen kun je het makkelijker meenemen in je dagelijks leven.

Power & Play
Deze les is erop gericht op de techniek van yogahoudingen te leren beheersen, zodat je op een veilige en zelfverzekerde manier je yogabeoefening kunt beginnen of voortzetten, want er valt altijd iets te leren, zelfs als je al jaren yoga beoefent. Deelnemers volgen deze les vaak naast de flow yogalessen om meer aandacht en tijd aan bepaalde houdingen te kunnen geven. Naast de verschillende props, gebruiken we de wand en elkaar om de houdingen uit te kunnen voeren of te verdiepen, wat zorgt voor een speels karakter van de les. Er is ruimte voor individuele aandacht en vragen tijdens de les.

Vinyasa yoga

Bij Vinyasa yoga wordt een serie houdingen achter elkaar uitgevoerd op het ritme van de adem. Vinyasa yoga is een vrije interpretatie van Ashtanga yoga en wordt ook wel Poweryoga genoemd. Waar in Ashtanga yoga de ene houding altijd na een andere volgt, wordt er in Vinyasa gehusseld, gespeeld en herhaald.

Zeer rustige les, geschikt voor ouderen die fit willen blijven en beginners.
Genieten van een milde flow, klein beetje yoga ervaring gewenst
Intensieve flow yoga les met uitdaging, voor ervaren yogi’s
Intensief en uitdagend, ervaring met yoga en goede conditie gewenst

Kijk hier voor de roosters