Flow yoga lessen

Het Yoga Lifestyle Center biedt verschillende flow yoga lessen aan. Flow yoga is voor de drukke geest een toegankelijke manier om te leren mediteren. Als stilzitten op een matje nog een brug te ver is, dan lukt het wellicht makkelijker om te mediteren in beweging. De focus op je lichaam en je adem haalt je uit het hoofd en ruimt daarmee alles op wat overbodig is. Al met al is flow yoga een manier om los te laten wat je niet meer dient, terwijl je als bonus zowel fysiek als mentaal sterker wordt.

Ashtanga yoga

Deze actieve yogales is geschikt voor de beweeglijke yogi die vooral rust vindt door het lichaam flink in beweging te zetten en uit te dagen. De les bestaat uit een vaste reeks houdingen die we steeds beter leren beheersen en door de verdiepingen die er zijn zul je nooit uitgekeken raken op deze les. We oefenen delen van de primary series in de geleide lessen van 75 min. en per cursus voeren we een paar keer de complete serie uit in de lessen van bijna twee uur. 

Naast een intensieve yogales betekent Ashtanga yoga de filosofie van het achtvoudige pad. Deze filosofie nemen we ook zeker in acht tijdens de beoefening. Hierdoor kunnen we de voordelen van yoga meenemen in je dagelijks leven en bovendien blessures voorkomen. Dat Ashtanga yoga naast intensieve, gedisciplineerde training, tevens liefdevol en therapeutisch is, heb ik ervaren in de Training die ik volgde bij Manju Jois.

Dynamic Flow yoga

In deze dynamische les worden yogahoudingen vloeiend achter elkaar uitgevoerd. Bij het samenstellen van de serie laat ik me inspireren door muziek. Hierdoor ontstaat een creatieve sequence die we gedurende de cursus herhalen. Elke sequence heeft een eigen piekhouding, waar we de hele cursus de tijd voor nemen om naartoe te werken. Door de dynamiek en de herhaling van de les zul je steeds beter opgaan in de bewegende meditatie, de flow!

Easy Flow yoga

Deze lichtere vorm van de Vinyasa yoga maakt de les zeer geschikt voor beginners die kracht, flexibiliteit en balans willen opbouwen. In de les worden verschillende opties aangereikt, zodat je de houdingen kunt uitvoeren op de manier die op dit moment het beste past. Daarbij leer je wat je kunt doen om dieper in een houding te komen en om sterker te worden. De adem speelt hierbij een onlosmakelijke, ondersteundende rol. Vanuit de juiste intentie versterk je je spieren en word je leniger.

Gentle yoga icoontje-halo

Gentle yoga is een zeer rustige yogavorm die ik ontwikkelde toen ik als beginnende Vinyasa yoga docent steeds onbedoeld belandde voor groepen ouderen. Hier kreeg ik te maken met yogi’s met versleten knieën of nieuwe heupen, stijfheid en allerlei andere ongemakken, waardoor ze niet meer zo vlot van de ene in de andere houding komen. Iedere les heeft een ander thema, waarmee ik de yogafilosofie integreer in de les door middel van creatieve oefeningen, ademhalingstechnieken, mantra’s en uiteraard yogahoudingen. Door de filosofie op deze manier te oefenen kun je het makkelijker meenemen in je dagelijks leven.

Vinyasa yoga

Bij Vinyasa yoga wordt een serie houdingen achter elkaar uitgevoerd op het ritme van de adem. Vinyasa yoga is een vrije interpretatie van Ashtanga yoga en wordt ook wel Poweryoga genoemd. Waar in Ashtanga yoga de ene houding altijd na een andere volgt, wordt er in Vinyasa gehusseld, gespeeld en herhaald en komen er ook houdingen uit andere dan die van de primary series aan bod. Door in een les een bepaald gebied meer te openen of te versterken werken we tijdens de les toe naar een uitdagende houding.

Zeer rustige les, geschikt voor ouderen die fit willen blijven en beginners.
Genieten van een milde flow, klein beetje yoga ervaring gewenst
Intensieve flow yoga les met uitdaging, voor ervaren yogi’s
Intensief en uitdagend, ervaring met yoga en goede conditie gewenst