Docenten

De yoga docenten van het Yoga Lifestyle Center in alfabetische volgorde (van voornaam).

Astrid Koek

Yoga brengt mij sinds een aantal jaren meer in contact met mijn innerlijke stem en wat mijn lichaam te vertellen heeft. Letterlijk voel ik meer lucht en ben ik energieker en meer in balans. Ik kan beter luisteren en durf meer te kijken naar mijn gedachten en emoties. Yoga geeft me rust mijn hoofd. Verbinding maken als mens met jezelf en anderen is de rode draad in de yin yoga lessen die ik geef en ook in mijn werk als organisatieadviseur en manager in de zorg. ‘Het gaat niet over je lijf gebruiken om in een pose te komen, maar om de pose te gebruiken om in je lijf te komen….’

Claire Hilbers

Claire heeft een achtergrond in de bewegingsnatuur lees en revalidatie en ontdekte de voordelen van pilates voor therapie oefeningen toen ze werkte in Australië. Haar benadering tot welzijn is sterk holistisch, dat wil zeggen lichaam en geest verbinding. Ze gelooft dat het juiste evenwicht tussen beweging en ontspanning iemands levenskwaliteit kan verbeteren. Ze is zeer gepassioneerd over Pilates en hoe dat lichaam en geest uitdaagt, waardoor je bewuster wordt van beweging en houding. Claire heeft een speciale aandacht voor letselpreventie en het beheersbaar maken van chronische pijn en is naast pilates docent Remedial Massage therapeut.

Hannie Dekker

Hannie Dekker

Toen ik me de 1e keer in een pilatesles op een matje legde, liet ik de docente weten: ‘ik ben hier alleen maar omdat ik last heb van mijn rug, zodra dat is opgelost, ga ik weer naar buiten om te sporten!’.  Dat heb ik gedaan. Maar ook ben ik op het Pilates-matje doorgegaan. Eén keer in de week een uurtje Pilates leverde me heel veel op: ik leerde mijn lichaam beter kennen,  ik  voelde me sterker en ik liep beter hard. Ik houd van les geven en ik deel graag mijn eigen plezier in Pilates met jullie.

Jacquelien Pool

jacquelien_portret

Mijn leven is sinds mijn kinderjaren verstrengeld met dans. Ik begon met yoga als verlengstuk van mijn dansbeoefening, omdat de tegenstelling tussen intensieve dans en de rust die yoga me geeft, mijn lijf in balans brengt. Ik heb een aantal jaren geleden, tijdens mijn reizen naar Azië mijn grote passie gevonden in Ashtanga yoga, vanwege de fysieke kracht gecombineerd met de meditatieve flow. Onlangs heb ik de Ashtanga opleiding afgerond aan de Ashtanga Yoga Academy in Rotterdam. Vanaf mijn 18e geef ik les in dans en later ook  Pilates en Hatha Yoga. Ik ben nu blij ook mijn kennis van Ashtanga over te mogen dragen en iedereen enthousiast te maken voor deze vorm van yoga.

Julia Engelbrecht

Julia is een reiziger, yoga liefhebber en fysiotherapeute, die graag de westerse en oosterse kennis combineert en haar ervaringen deelt met anderen. Door haar kennis van anatomie, ligt de focus in haar lessen op de optimalisatie van lichaam en geest bewustzijn met als doel het voorkomen en genezen van blessures. Door het bestuderen van verschillende yoga stijlen, begrijpt ze goed hoe ze de oefeningen en houdingen kan aanpassen op de persoon en niet omgekeerd. Julia voegt haar veelzijdige kennis samen in yoga lessen, retreats en workshop in heel Europa.

Sasja Logtenberg

Sasja Logtenberg

Met haar yogalessen wil Sasja je meegeven hoe yoga kan worden toegepast in het dagelijkse leven, bewust zijn van je ademhaling, lichaam en gedachtestroom. Om op de mat via poses de wereld vanuit allerlei hoeken te zien en dit buiten/off the mat in het meestal (hectische) dagelijkse leven toe te passen. Tijd voor jezelf, naar binnen keren, weg van all drukke impulsen en bewust te zijn van je body, mind, soul en breath. Sasja geeft zowel vinyasa (yang) en yin yoga.

Tineke Buursema

Als docent en oprichter van het Yoga Lifestyle Center wil Tineke de voordelen van yoga aan zo veel mogelijk mensen overbrengen. Met humor en scherp waarnemend vermogen, zorgt ze dat iedere deelnemer de ruimte krijgt om deel te nemen aan de bewegende meditatie. Ze is creatief in het samenstellen van lessen en toevoegen van thema’s en muziek. Door haar gevoel voor ritme laat ze je als geen ander deelnemen aan de “yoga flow”. Na een heerlijke, welverdiende eindontspanning ga je weer flexibel en ontspannen naar huis om energiek de dag te beginnen of om lekker te kunnen slapen.