Docent

yogadocent tineke

Tineke’s yogalessen worden gekenmerkt door “flow”. Je ervaart flow als je helemaal opgaat in wat je doet. Het zorgt ervoor dat je angsten, zorgen, frustraties, twijfels en andere gedachten even naar de achtergrond verdwijnen.

Bij het samenstellen van de yogalessen komen haar creativiteit, gevoel voor ritme en humor goed van pas. Daarnaast zorgt haar interesse in filosofie en voortdurende zelfstudie voor afwisselende thema’s en lessen. Door middel van scherpe waarneming en gevoeligheid neemt ze alle deelnemers mee in de bewegende meditatie. Flow yoga haalt je uit het hoofd en brengt je terug naar de realiteit van het moment. Hierdoor weet je letterlijk en figuurlijk beter waar je staat, kun je reageren vanuit je eigen wil en werken vanuit je hart.

Tineke werkt sinds 2011 als yogadocent toen ze als trouwe yogi de kans kreeg om voor de groep te staan. Daarna heeft ze verschillende yoga opleidingen gevolgd en deed ze ervaring op bij sportscholen en buurtcentra. Al vrij snel begon ze ook haar eigen studio wat in 2016 uitmondde in het Yoga Lifestyle Center. In 2017 zette ze, destijds in het grote pand aan de Friesestraatweg, samen met haar collega’s en leerlingen een Yoga Lifestyle Verdiepingstraining op elk hun individuele kennis te delen op het gebied van coaching, massage, yoga, anatomie, fysiotherapie, reflectie en presentatie.

Het grote pand en alle bijkomende werkzaamheden van de organisatie van een studio braken haar echter op en ze besloot alleen verder te gaan. Ze vond vlakbij haar oude pand een prachtige plek om haar lessen onder te brengen, verscholen in een binnentuin in de Taco Mesdagstraat.

Naast de verdieping in filosofie en psychologie is Tineke werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft ze bij Buurtcentrum Oranjewijk de cursus Collage Maken opgezet. Meer over haar creatieve werk kun je vinden op TientjesWonderland.

Opleidingen

September 2011 – mei 2012
Opleiding (200 uur) Vinyasa yoga bij Johan Noorloos, Anat Geiger en Marcel van de Vis – Heil te Amsterdam

November 2012
Immersion (40 uur) Ashtanga yoga bij David Swenson te Eindhoven

Januari 2014 – september 2014
Opleiding (200 uur) Hatha yoga bij Kenny Graham en Tony Giuliano te Groningen

Augustus 2014 – februari 2015
Opleiding (80 uur) Holistische Kinderyoga bij Arterre te Zwolle

Augustus 2019
Immersion (40 uur) Ashtanga bij Manju Jois te Domburg

Mei 2020
Kriyas en pranayama online training bij Marilou van Hoek