Coaching

‘Coaching is het vrijmaken van aanwezige talenten bij een persoon die daarmee zijn zelfgekozen doelen (beter) kan bereiken.’

Je hoort het veel, maar wat is het nu?

Coaching heeft lang een stoffig imago gehad maar dat is gelukkig al lang niet meer zo. Door middel van coaching kun je veel bereiken en werkt je gericht aan een resultaat. Een coach drukt geen stempel op een persoon maar gaat uit van het talent dat in iemand aanwezig is. Het vastzitten in patronen betekent niet dat je iets niet kan maar betekent dat je je talent, op dat moment, minder effectief gebruikt. Door waarderend coachen zul je meer merken dat dit weer aan de oppervlakte komt en je weer verder kan.

Wanneer coaching?

Er zijn veel situaties te benoemen waarbij een coach je verder kan helpen.

Coaching4 redenen om te kiezen voor coaching:

 1. In plaats van richten op je probleem gaan we direct bezig met de oplossingen. Het probleem verdient niet langer meer de aandacht, de oplossing daarentegen wel.
 2. De nadruk ligt op het versterken van jouw kwaliteiten in plaats van je onmogelijkheden. Je hebt daarmee regie om het maximale uit je sessies halen.
 3. Je hoeft niets te veranderen aan jouw normen en waarden maar ga je juist gebruiken voor oplossingen van jouw vraagstuk.
 4. Een kleine verandering van je gedrag zal snel een groot effect hebben en zich verder uitbreiden ook na je coach traject. Je krijgt daarom doorlopend de mogelijkheid om contact op te nemen.

Wie is de coach?

STIR_LOGO_BM_BLAUWBij het YLC word je gecoacht door Bea Visser. Als ambitieuze en gedreven professional heb ik veel mensen geholpen met het maken van keuzes. Dat maakt dat ik niet alleen vanuit expertise maar ook vanuit mijn gevoel coach. Ik begeleid mensen met veel plezier op weg naar hun volgende stap. Mijn coachopleiding heb ik gevolgd bij Coachboulevard. Daarmee ben ik gecertificeerd coach.

Ik maak gebruik van een eigentijdse manier van coachen. De manier waarop ik coacht onderscheidt zich doordat het zeer oplossing- en progressiegericht is. Het ‘probleem’ staat niet langer centraal maar de ‘oplossing’. Je krijgt inzichten in je patronen en maakt progressie om weer in balans te komen.

Hoe verloopt een coach-traject met Bea?

coaching groningenStel je wilt wel coaching, maar daar ook weer geen maanden mee bezig zijn? Je wilt graag een coach om je op gang te helpen om het daarna snel zelf weer op te pakken. Herken je dat? Dan ben je bij Bea helemaal op je plek.

Een coach-traject bestaat uit 4 herkenbare fasen en doorloop je in 2 tot 4 maanden. Het kunnen 4 gesprekken zijn maar als jij de tijd wilt nemen om een bepaalde stap verder uit te diepen dan kan dan natuurlijk ook.

FASE 1: VERKENNEN

Het coach traject begint met een sessie waarin we naast kennismaken met elkaar in de eerste plaats jouw vraagstuk gaan verkennen om te komen tot een concreet doel waaraan jij wilt werken.

FASE 2: VERHELDEREN

Een belangrijke fase want tijdens deze fase ga je dieper inzoomen op het krijgen van inzicht en koppelen we dat direct aan oplossingen voor jouw vraagstuk.

FASE 3: VERANDEREN

De leukste fase! Afhankelijk van het type vraagstuk ga je gericht aan de slag en maak ik gebruik van verschillende technieken. Hierbij kun je denken aan: kernkwaliteiten, roos van Leary, cirkel van 8, de systeemtheorie, Rationele Effectiviteit Training (RET) maar hier horen ook huiswerkopdrachten en eventuele testjes bij. Tijdens deze fase focus je alleen nog maar op de oplossingen en het gewenste resultaat en zul je echt gaan merken dat je nu grote stappen gaat maken.

FASE 4: VERSTEVIGEN

Tijdens deze fase zul je je nieuwe gedrag steeds meer eigen gaan maken. Je zult merken dat je de coach niet zoveel meer nodig hebt en dat je het zelf weer kan. Je merkt dat het effect begint te krijgen op jouw dagelijkse dingen maar ook op de mensen om je heen. We sluiten dan het traject af en staan stil bij wat je hebt bereikt en reflecteren daarop.

Omdat een traject nog lang in je kan nawerken krijg je doorlopend de mogelijkheid om contact op te nemen voor een vraag of overleg.

Tarieven:

Coaching voor members van het Yoga Lifestyle Center.

€400,- incl BTW.

Inbegrepen:

 • Intake gesprek
 • 4 sessies van anderhalf uur
 • Een eventuele extra sessie daarna kost 75 euro incl. BTW
 • Follow- up: doorlopend

Particuliere coaching
€475,- incl. BTW 21%

Inbegrepen:

 • Intake gesprek
 • 4 sessies van anderhalf uur
 • Een eventuele extra sessie daarna kost 75 euro incl. BTW

Teamcoaching €450,- ex. BTW 21%

Ook teams hebben ambities en doelen. Willen jullie je visie en ambities weer helemaal scherp krijgen? Dan kan met de begeleiding van ViBe Coaching. De locatie is het Yoga Lifestyle Center in Groningen. De sessie kan gecombineerd worden met yoga (tegen meerprijs).

Vergoedingen:

a. Door de werkgever:

Werkgevers zijn veelal bereid om de kosten van coaching te vergoeden. Het gaat in dit geval om de mogelijkheden in het kader van loopbaanontwikkeling en preventie van ziekteverzuim of verhogen van de inzetbaarheid. Informeer bij personeelszaken, arbodienst of de bedrijfsarts naar mogelijkheden.

b. Door de belastingdienst:

Belastingaftrek kan mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten. Voor zelfstandig ondernemers is coaching is veel gevallen aftrekbaar in het kader van scholing. Bij niet-zelfstandigen is het aftrekbaar als het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan is. Informeer voordat je met coaching van start gaat bij je belastingadviseur of de belastingdienst over de mogelijkheden.